همه
مقالات
مقصد های گردشگری
برگه‌ها
Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
آموزش پرایس اکشن

پرایس اکشن (Price Action) چیست و چه کاربردی دارد؟

ممکن است که در محتواهای تحلیلی زیاد نام پرایس اکشن را ببینید یا بشنوید. اگر به دنبال یادگیری تحلیل هستید تا بتوانید معاملات بهتری را انجام دهید، یادگیری این استراتژی تحلیلی نیز به شما کمک می کند. در دسته بندی تحلیل تکنیکال، بخشی اختصاصی را برای آموزش پرایس اکشن در نظر گرفتیم تا بتوانید از مطالب آن استفاده کنید. یادگیری Price Action در کنار سایر روش های تحلیلی، به شما کمک می کند که انتخاب های دقیق تر و سریع تری انجام دهید. با این حال پرایس اکشن به تنهایی تمام چیزی که شما نیاز دارید را در اختیارتان قرار نمی دهد. به همین منظور پیشنهاد می کنیم که سایر آموزش های مربوط به تحلیل را در مقالات دیگر ما بخوانید تا به دانش لازم در این زمینه برسید. در این مقاله با مفهوم Price Action و کاربردهای آن آشنا می شوید. نقشه راه شما در این مقاله:

  1. آشنایی با مفهوم پرایس اکشن
  2. کاربردها
  3. ابزارها
  4. محدودیت ها

پرایس اکشن (Price Action) چیست؟

در بازارهای مالی روش های مختلفی برای تحلیل وجود دارد که برخی از آن ها روی نمودارها تمرکز می کنند. تحلیل تکنیکال و اجزای آن عموما نموداری هستند و با توجه به شرایط نمودار قیمتی یک دارایی، وضعیت آن را به شما می گویند. پرایس اکشن را هم می توانیم بخشی از تحلیل تکنیکال بدانیم که بیش از تمرکز روی اتفاقات فاندامنتالی، به نمودارها و اتفاقات قیمتی می پردازد. چنین تحلیل های دارای کاربردها و محدودیت های مختلفی هستند و با ابزارهای متفاوتی به دست می آیند. در بخش های بعدی مقاله به تک تک این موارد می پردازیم. اکنون بهتر است که با کلیت مفهوم پرایس اکشن بیشتر آشنا شویم.

پرایس اکشن روشی سریع و کارآمد برای بررسی الگوهای قیمتی بر اساس رفتار قیمت در بازه زمانی مشخص است. این روش تابعی از قیمت دارایی است که با توجه به تغییرات اخیر آن حاصل می شود. تحلیلگران زیادی به کمک پرایس اکشن، بدون استفاده از ابزاری تحلیلی و حتی با یک نگاه به نتیجه می رسند. بنابراین یادگیری Price Action می تواند سرعت تحلیل شما را به شدت افزایش دهد. در معنای لغوی نیز، پرایس اکشن به معنای جنبش یا رفتار قیمتی است.

پرایس اکشن

پرایس اکشن چه کاربردی دارد؟

بررسی رفتار قیمتی دارایی های مختلف اطلاعات زیادی را به ما می دهد. این اطلاعات باعث می شوند بتوانیم در معامله های خود تصمیمات بهتری بگیریم. علاوه بر این، ردپای کاربردهای پرایس اکشن در معاملات کوتاه مدت و روزانه بسیار پررنگ و واضح است. اگر می خواهید به عنوان یک تریدر روزانه یا نوسانگیر فعالیت کنید، استفاده از این روش به شما کمک زیادی می کند. علاوه بر این پس از گذشت مدتی، توانایی لازم برای تحلیل چشمی و بدون نیاز به ابزار را هم به دست می آورید. اینگونه می توانید خیلی سریع تر برداشت حدودی خود از شرایط قیمتی موجود را شکل دهید. با این حال برای افزایش اطمینان و اعتبار تحلیل، بهتر است که از سایر روش ها و ابزار موجود نیز کمک بگیرید.

تحلیلگران برای معاملات کوتاه مدت و میان مدت خود از پرایس اکشن کمک می گیرند تا بتوانند موقعیت های مناسب برای انجام معامله را پیدا کنند. از آنجایی که  تحلیل پرایس اکشن الگوهای قیمتی اخیر را مورد بررسی قرار می دهد، می تواند تصویری احتمالی از رفتار قیمت در آینده نیز به شما بدهد. بر این اساس بر تکیه بر این استراتژی تحلیلی، می توانید چند پیش بینی مختلف درباره آینده دارایی مورد نظر داشته باشید. اینگونه نقاط خرید و فروش نیز راحت تر در دسترس شما قرار می گیرند و معاملات بهتری می کنید.

تحلیل پرایس اکشن

ابزارهای تحلیل Price Action

در ابتدای تمرین استفاده از روش Price action، بهتر است که کار با ابزارهای آن را یاد بگیرید. این ابزارها به شما کمک می کنند که رفتار قیمتی در یک بازه زمانی مشخص را بهتر دقیق تر بررسی کنید. چنین ابزارهایی را می توانید در سایر استراتژی های تحلیل تکنیکال نیز به کار بگیرید و با استفاده از آن ها تحلیل خود را انجام دهید. مواردی که در لیست زیر مشاهده می کنید به شما کمک می کنند تا تحلیل پرایس اکشنی بهتری انجام دهید:

  • خطوط روند
  • کندل ها
  • کانال ها
  • باندهای قیمتی
  • کف و سقف های قیمتی
  • حجم کندل ها
  • شکست ها

هر کدام از این موارد به شما در جهت به دست آوردن یک سری اطلاعات مورد نیاز کمک می کنند. اینکه رفتار قیمت در چند وقت اخیر چه رفتاری داشته است و چه احتمالاتی برای آینده آن وجود دارد، به کمک این ابزار تحلیل می شود. با این حال همه این ها در دل تحلیل تکنیکال قرار دارند و لزوما نتیجه معتبری را به شما نمی دهند. اگر قصد دارید که اعتبار تحلیل خود را افزایش دهید و شانس موفقیت آن را بیشتر کنید، باید از تحلیل فاندامنتال و درون زنجیره ای نیز کمک بگیرید. برای آموزش هر کدام از این موارد، می توانید مقالات مربوط به آن ها را در دسته بندی های مرتبط پیدا کنید.

تحلیل تکنیکال

تحلیل پرایس اکشنی چه محدودیت هایی دارد؟

همه روش های تحلیل دارای مزایا و معایبی هستند که باعث نیازمندی آن ها به مکمل می شود. پرایس اکشن هم از این قاعده مستثنی نیست و دارای محدودیت های خاص خود می باشد. به طور مثال کاربرد این روش در تحلیل های بلند مدت بسیار کم است و معمولا از جایگزین های آن برای انجام این کار استفاده می شود. به این ترتیب سرمایه گذاران بلند مدت یا هولدرها نمی توانند از پرایس اکشن بهره لازم را ببرند. علاوه بر این، الگوهای قیمتی ممکن است اطلاعات غلط اندازی را به شما بدهند و موجب ضررتان بشوند. بنابراین تحلیل های اینچنینی نمی توانند سیگنال های دقیقی را درباره آینده دارایی ارائه کنند.

تحلیلگران مختلف ممکن است از داده های رفتار قیمت برداشت های مختلفی را انجام دهند. همین عامل باعث می شود که قطعیتی در نتایج پرایس اکشن نباشد. همه این مواردی که گفتیم باعث می شوند که شما به یادگیری سایر روش های تحلیل هم نیاز پیدا کنید. پس انتظار نداشته باشید که با یادگیری پرایس اکشن بتوانید تمامی رفتارهای قیمتی دارایی های مختلف را پیش بینی کنید. شما باید همواه به دنبال یادگیری راه هایی برای اخذ بهترین تصمیم ها باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نرخـلند دستیار هوشمند کالا و خدمات

نرخـلند دستیار هوشمند کالا و خدمات