همه
مقالات
مقصد های گردشگری
برگه‌ها
Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
ERC20 چیست و چه کاربردی در اتریوم دارد؟

ERC20 چیست و چه کاربردی در اتریوم دارد؟

بلاک‌چین اتریوم بزرگ‌ترین میزبان برنامه‌های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند در بازار کریپتوکارنسی است. باید توجه داشته باشید که برای ایجاد تعامل بین قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز نیاز به وضع مجموعه‌ای از قوانین و مقررات وجود دارند. توکن اختصاصی که برای هر برنامه غیرمتمرکز ایجاد می‌شود، نقش این پل ارتباطی را ایفا می‌کند. هر یک از این توکن‌های بلاک‌چین اتریوم مبتنی بر یک استاندارد خاص تحت عنوان ERC20 راه‌اندازی می‌شوند. در این مطلب بررسی خواهیم کرد که منظور از ERC20 چیست و چه کاربردی در بلاک‌چین اتریوم دارد.

 

استاندارد ERC20 چیست؟

ERC مخفف عبارت Ethereum Request for Comments به‌معنی “درخواست اتریوم برای اظهار نظر” است. استاندارد ERC20 بیستمین پیشنهاد وضع قوانین و مقررات در شبکه بلاک‌چین اتریوم است که در سال 2015 توسط فایبن وگلستلر (Fabian Vogelsteller) پیشنهاد شد و مورد توافق توسعه دهندگان این بلاک‌چین قرار گرفت. به‌همین دلیل این استاندارد با پسوند “20” معروف شد.

استاندارد شبکه ERC20 در ساده‌ترین تعریف، چارچوب ایجاد توکن در بستر بلاک‌چین اتریوم است. یک توکن ERC20 به‌گونه‌ای ساخته می‌شود که به‌صورت خودکار تعامل بین برنامه‌های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند در بلاک‌چین اتریوم را برقرار می‌کند. جالب است بدانید تا سال 2023 بیش از 450 هزار توکن ERC20 در شبکه اتریوم ایجاد شده است.

 

ویژگی‌های استاندارد شبکه ERC20

در بین انواع استانداردهایی که برای ایجاد توکن در بلاک‌چین‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند،‌ بدون تردید استاندارد ERC20 پرکاربردترین مورد است. در اینجا به بررسی مهم‌ترین مزایا و معایب این استاندارد می‌پردازیم که در آشنایی بیشتر با آن به‌شما کمک می‌کند.

 

مزایای استاندارد شبکه اتریوم ERC20

  • این استاندارد برای ایجاد توکن‌های قابل تعویض به‌کار می‌رود.
  • انعطاف‌پذیریر بالای آن اجازه می‌دهد تا انواع و اقسام توکن‌ها با این استاندارد ایجاد شوند.
  • توکن‌های ERC20 محبوبیت و حجم معاملات بالایی در بازار کریپتوکارنسی دارند.
  • ایجاد توکن‌ ERC20 فرآیند ساده‌ای دارد.
  • توکن‌های ERC20 از امنیت بالای بلاک‌چین اتریوم بهره‌مند می‌شوند.

 

معایب استاندارد شبکه اتریوم ERC20

 

معایب استاندارد شبکه اتریوم ERC20

  • کارمزد تراکنش‌های این توکن‌ها در شرایط پیک ترافیک در بلاک‌چین اتریوم افزایش می‌یابد.
  • سرعت اجرای تراکنش توکن‌های ERC20 نسبت به سایر بلاک‌چین‌ها مانند ترون و بایننس اسمارت چین کمتر است.
  • سهولت در ایجاد توکن ERC20 باعث شده بسیاری از کلاهبرداران هم توکن‌های فیک ایجاد کنند.

 

نحوه ایجاد توکن ERC20

فرآیند ایجاد توکن‌ ERC20 بسیار آسان است. در حال حاضر سایت‌ها و پلتفرم‌هایی وجود دارند که امکان ساخت این توکن‌ها بدون نیاز به برنامه‌نویسی را امکان‌پذیر می‌کنند. در حالت کلی برای ایجاد یک توکن ERC20 باید مجموعه قواعد و قوانین اجباری و اختیاری زیر را رعایت کنید:

  • تعریف تابل عرضه کل یک توکن
  • ایجاد تابع تعداد توکن‌های قابل نگهداری توسط یک آدرس
  • ایجاد تابغ انتقال توکن بین آدرس‌های مختلف
  • تعریف نام توکن
  • تعریف نماد معاملاتی توکن
  • تعیین میزان تقسیم‌پذیری

در حالت عادی باید در قالب کد نویسی قراردادهای هوشمند موارد فوق را تعیین تکلیف کنید. این در حالی است که برخی از سایت‌ها امکان ایجاد توکن‌های ERC20 بدون نیاز به کد نویسی را برای شما فراهم می‌کنند. به‌عنوان مثال می‌توان به سایت bitbond.com اشاره کرد.

با مراجعه به این سایت باید ابتدا کیف پول ERC20 خود را به آن متصل کنید. دقت داشته باشید که لازم است حتما کارمزد لازم برای ایجاد توکن با توجه به نرخ اعلام شده در این سایت را به کیف پول خود واریز کنید. کارمزد ایجاد توکن در بستر بلاک‌چین اتریوم در قالب ارز دیجیتال ETH پرداخت می‌شود.

پس از آن کافیست در یک صفحه اختصاصی تمام موارد اجباری و اختیاری که بالاتر نام بردیم را بدون نیاز به کد نویسی، تنها تایپ کنید. در نهایت با پرداخت کارمزد، توکن مد نظر شما ایجاد شده و تماما به آدرس ولت یا ولت‌های اختصاصی تعیین شده از سوی شما انتقال می‌یابد.

 

لیست توکن های ERC-20

همان‌طور که اشاره کردیم، بیشترین تعداد توکن‌های ارز دیجیتال در بستر استاندارد شبکه اتریوم ERC20 راه‌اندازی شده‌اند. در بین لیست توکن‌های ERC20، ارزهای دیجیتال مشهوری به‌چشم می‌خورند که در جمع برترین رمزارزها از نظر مارکت کپ قرار دارند. اولین توکن ERC-20 اتریوم است که مبتنی بر همین استاندارد ایجاد شده است. بعد از مهم‌ترین ارز دیجیتال در بستر شبکه اتریوم، استیبل کوین تتر (USDT) است. البته توجه داشته باشید که تتر علاوه بر اتریوم در بستر بلاک‌چین‌های دیگر مانند ترون و بایننس اسمارت چین نیز ایجاد شده است. در جدول زیر می‌توانید برخی از مهم‌ترین توکن‌های ERC20 را مشاهده کنید.

نام توکن مارکت کپ (11 بهمن 1402)
چین لینک (LINK) 8.94 میلیارد دلار
رپد بیت کوین (WBTC) 6.73 میلیارد دلار
پالیگان (MATIC) 6.43 میلیارد دلار
دای (DAI) 5.3 میلیارد دلار
شیبا اینو (SHIB) 5.33 میلیارد دلار
یونی سواپ 3.61 میلیارد دلار
استاکس (STX) 2.15 میلیارد دلار
میکر (MKR) 1.84 میلیارد دلار
گراف (GRT) 1.46 میلیارد دلار
آوه (AAVE) 1.27 میلیارد دلار
سندباکس (SAND) 993 میلیون دلار
مانا (MANA) 926 میلیون دلار

 

بهترین کیف پول یا ERC20 Wallet چیست؟

 

بهترین کیف پول یا ERC20 Wallet چیست؟

برای نگهداری توکن ERC20 باید به‌سراغ کیف پول ERC20 بروید. خوشبختانه گزینه‌های متعددی در بین ولت‌های ارز دیجیتال وجود دارند که از توکن‌های ERC20 پشتیبانی می‌کنند. از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • متامسک (Metamask)
  • تراست ولت (Trust Wallet)
  • اکسدوس (Exodus)
  • گواردا (Guarda)
  • لجر (Ledger)
  • ترزرو (Trezor)

 

کلام پایانی

در این مطلب بررسی کردیم که ERC20 چیست و چه کاربردی در بلاک‌چین اتریوم دارد. در بین انواع استانداردهای بلاک‌چین، بیشترین کاربرد متعلق به ERC-20 است. شما به‌عنوان کاربر عادی در بازار ارزهای دیجیتال تنها هنگام خرید و انتقال ارز دیجیتال با این استاندارد سروکار دارید. حتما دقت داشته باشید که هنگام انتقال رمزارزها، شبکه بلاک‌چین را به‌درستی انتخاب کنید. در غیر این صورت تراکنش با مشکل روبه‌رو می‌شود. حتی در مواردی ممکن است سرمایه خود را برای همیشه از دست بدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نرخـلند دستیار هوشمند کالا و خدمات

نرخـلند دستیار هوشمند کالا و خدمات