همه
مقالات
مقصد های گردشگری
برگه‌ها
Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال چه معنایی دارند؟

کسانی که می خواهند تحلیل تکنیکال را یاد بگیرند، باید با دو مفهوم بسیار مهم و کاربری حمایت و مقاومت آشنا شوند. کاربرد این دو اصطلاح در تحلیل تکنیکال بسیار زیاد است؛ بنابراین می توانید ردپای این سطوح ارزشی را در تحلیل های مختلف پیدا کنید. در این بخش از آموزش تحلیل تکنیکال با سطوح حمایتی و مقاومتی آشنا می شوید و کاربرد آن ها را یاد می گیرید. در گام بعدی دلایل اهمیت این سطوح را به شما می گوییم تا ضرورت استفاده از آن ها را بیشتر درک کنید. آخرین گام شما برای تسلط بر مفاهیم حمایت و مقاومت، تمرین های متعددی است که باید انجام دهید. در انتهای مقاله شما را برای انجام این تمرین ها راهنمایی می کنیم تا بتوانید به مرور به توانایی لازم برسید. تمامی این گام ها در فهرست زیر قابل مشاهده اند و می توانید آن ها را به ترتیب دنبال کنید:

  1. آشنایی با مفهوم حمایت و مقاومت
  2. بررسی دلایل اهمیت و کاربردها
  3. آموزش شناسایی سطوح ارزشی
  4. تمرین های کاربردی

ممکن است که در بخش هایی از این مقاله به جای واژگان حمایت و مقاومت، از نماد S&R استفاده کنیم. در این نماد S مخفف عبارت Support یا همان حمایت می باشد. واژه R نیز نماینده Resistance یا همان مقاومت است. بنابراین اگر از این به بعد در یک مقاله یا محتوای انگلیسی زبان با چنین واژه هایی مواجه شوید معنای آن ها را می دانید.

حمایت و مقاومت

حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال چه معنایی دارند؟

دو اصطلاحی که در این مقاله به آن ها می پردازیم، فارغ از تحلیل تکنیکال، در زندگی شخصی ما هم کاربرد دارند. هر کدام از ما زمانی که سقوطی را تجربه می کنیم، در نقطه مشخصی به ثبات می رسیم و پرواز را از سر می گیریم. از طرفی پرواز ما همیشگی نیست و پس از مدتی به یک سقف شیشه ای برخورد می کنیم و مجددا پایین می آییم. این چرخه صعود و سقوط همواره تکرار می شود و تنها راه فرار از آن شکستن مقاومت ها و سقف های موجود است.

در تحلیل تکنیکال نیز چنین مواردی تحت عنوان حمایت و مقاومت بررسی می شوند. زمانی که قیمت یک دارایی (به طور مثال بیت کوین) کاهش پیدا می کند، نهایتا در یک سطح حمایتی حمایت می شود و بر می گردد. رشد بیت کوین هم همواره ادامه دار نیست و ممکن است که با برخورد به یک مقاومت موقتا متوقف شود. حمایت ها و مقاومت ها همگی شدت یکسانی ندارند و ممکن است ضعیف یا قوی باشند. هر چقدر که قدرت یک سطح ارزشی حمایتی یا مقاومتی بیشتر باشد، شکستن آن نیز سخت تر می باشد. نکته جالب درباره حمایت و مقاومت ها این است که بسته به روند قیمتی، ماهیت آن ها نیز تغییر می کند. وقتی یک مقاومت شکسته می شود، یک حمایت جدید را ایجاد می کند. عکس این موضوع هم صدق می کند و حمایت شکسته شده به یک مقاومت جدید تبدیل می شود.

 

چرا سطوح ارزشی اهمیت دارند؟

اهمیت سطوح ارزشی به واسطه تعیین گری آن ها می باشد. اگر بتوانید این موارد را به درستی تشخیص دهید، تعیین محدوده ریزش یا افزایش قیمت ساده تر می شود. در تحلیل های مختلف می بینید که یک کارشناس سطح خاصی را برای افزایش یا کاهش قیمت تعیین می کند. این سطح به کمک حمایت ها و مقاومت ها مشخص می شود. در برخی دیگر از تحلیل ها نیز چند سطح مختلف مورد بررسی قرار می گیرد. به طور مثال یک تحلیلگر می گوید که اگر بیت کوین بتواند سطح مقاومت 28 هزار دلاری را بشکند، هدف بعدی آن 33 هزار دلار خواهد بود. این ادعا با بررسی دو سطح مقاومتی 28 و 33 هزار دلاری بیان می شود.

گاهی در بین چند حمایت یا مقاومت قوی، چند سطح ضعیف نیز قرار دارند که ممکن است تحلیلگر آن ها را بیان نکند. مثلا اگر در بین سطح 28 و 33 هزار دلاری یک مقاومت ضعیف روی 31,200 دلار نیز باشد، ممکن است که تحلیلگر از بیان آن صرف نظر کند. این اتفاق معمولا زمانی رخ می دهد که تحلیلگر احتمال دهد سطح ارزشی پیش رو توان خودنمایی ندارد و به راحتی می شکند. با این حال بهتر است که شما از سطوح کم توان نیز غافل نشوید و آن ها را هم محاسبه کنید.

اهمیت سطوح حمایتی در تحلیل تکنیکال

در بخش های قبلی مقاله توضیحاتی درباره سطوح ارزشی S&R به شما دادیم. حالا تقریبا می دانید که هر کدام از آن ها چه معنایی دارند. در این بخش به طور اختصاصی به معرفی سطح حمایتی و اهمیت آن می پردازیم. حمایت ها سطوحی هستند که مانع ریزش بیشتر قیمت در روند نزولی یا اصلاحی می شوند. میزان پایداری این سطوح به قدرت آن ها و قدرت موج اصلاحی بستگی دارد. گاهی هم قیمت به ظاهر در یک سطح حمایتی ساپورت می شود اما تاییدیه های لازم برای حمایت شکل نمی گیرند. در این مواقع نباید اسیر رفتار گول زننده قیمت شوید و باید احتمال ریزش بیشتر را هم بدهید.

سطوح حمایتی به شما می گویند که ریزش قیمت تا کجا ادامه دارد و چه فرصت های خریدی پیش روی شما قرار دارد. به همین دلیل تحلیل این نواحی قیمتی اهمیت زیادی برای تشخیص زمان درست ورود به بازار دارد. گرچه همانطور که گفتیم بررسی قدرت حمایت ها نیز اهمیت دارد و باید از تاییدیه های لازم برای افزایش اعتبار تحلیل خود استفاده کنید.

مقاومت در تحلیل تکنیکال

اهمیت سطوح مقاومتی در تحلیل تکنیکال

مطابق توضیحات قبلی، سطوح مقاومتی مانعی برای رشد بیشتر قیمت هستند. مقاومت ها نمی گذارند که قیمت پیش از رسیدن به بلوغ لازم از ارزش ذاتی خود فراتر بروند. البته گاهی هم این اتفاق می افتد و هیجانات حاکم بر بازار باعث می شوند که مقاومت ها نتوانند جلوی رشد کاذب قیمت را بگیرند. در این شرایط یک حباب قیمتی شکل می گیرد که می تواند تله خطرناکی را برای سرمایه گذاران جدید ایجاد کند. مقاومت هم به مانند حمایت دارای شدت و ضعف است. زمانی که قیمت دارایی از یک مقاومت قوی عبور می کند، حمایت قدرتمندی را برای خود می سازد.

همانگونه که حمایت ها سیگنال ورود بازار را می دهند، مقاومت ها هم تعیین کننده زمان فروش هستند. شما می توانید از مقاومت ها بپرسید که چه زمانی باید از بازار خارج شوید. آن ها معمولا پاسخگوی خوبی برای شما هستند اما گاهی هم از جواب دادن طفره می روند. این سطوح را هم باید به کمک تاییدیه های موجود بررسی کنید تا اسیر کلک های آن ها نشوید.

آموزش تحلیل تکنیکال

چگونه حمایت و مقاومت را شناسایی کنیم؟

شناسایی حمایت و مقاومت در نمودارها به علم و تجربه کافی بستگی دارد. به طور کلی تشخیص S&R به کمک ابزارهای تحلیل و بررسی وقایع تاریخی انجام می شود. وقتی می بینید که در گذر زمان ارزش یک دارایی نمی تواند از یک محدوده قیمتی فراتر بروید، احتمال وجود مقاومت در آن نقطه را می دهید. زمانی هم که کاهش قیمت چند بار در یک نقطه متوقف می شود، احتمال می دهید که این محدوده عملکرد حمایتی دارد. هر چقدر که میزان برخورد قیمت به یک سطح ارزشی حمایتی و مقاومتی بیشتر باشد، قدرت آن سطح بیشتر می شود. مثلا اگر قیمت بیت کوین 3 بار به سطح مقاومتی 40 هزار دلار برخورد کند و نتواند آن را بشکند، این یعنی مقاومت قدرتمندی را پیش رو دارد.

شما می توانید با بررسی نمودار دارایی های مختلف از جمله بیت کوین، اتریوم، تتر و… حمایت ها و مقاومت ها را تشخیص دهید. برای این کار نقاط برخورد نمودار با یک قیمت مشخص را پیدا کنید و رفتار قیمت را مورد بررسی قرار دهید. لازم نیست که در ابتدای کار تحلیل شما حتما درست باشد. فقط باید به صورت مداوم تمرین کنید تا به تسلط لازم برسید. بهتر است که تحلیل خود را با یک متخصص در میان بگذارید یا با ویدئوهای آموزشی موجود مطابقت بدهید. این مقاله صرفا مقدمه ای برای آشنایی شما با مفهوم مهم حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال است. سایر آموزش های خود را می توانید در پست های بعدی این دسته بندی ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نرخـلند دستیار هوشمند کالا و خدمات

نرخـلند دستیار هوشمند کالا و خدمات