همه
مقالات
مقصد های گردشگری
برگه‌ها
Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
اندیکاتور چیست و مهم ترین اندیکاتورها کدام اند؟

اندیکاتور چیست؟ آشنایی با مهم ترین اندیکاتورها

یکی از ابعاد جذاب بازارهای مالی برای افراد تازه کار، تحلیل تکنیکال می باشد. تقاضا برای یادگیری تحلیل تکنیکال به دلایل مختلفی بسیار زیاد است. یکی از این دلایل نقش یادگیری این تحلیل در معاملات فرد می باشد. شما می توانید با یادگیری تحلیل تکنیکال معاملات دقیق تر و مطمئن تری انجام دهید و شانس موفقیت خود در معامله ها را بالا ببرید. دلیل دیگری که برای یادگیری تحلیل تکنیکال وجود دارد، موقعیت های شغلی فراوان برای این تخصص است. اگر می خواهید به عنوان یک تحلیلگر تکنیکال در جایی استخدام شوید، آشنایی با اندیکاتورها برای شما امری حیاتی می باشد. در این مقاله با مفهوم اندیکاتور و مهم ترین نمونه های آن آشنا می شوید. یادگیری اندیکاتورها و ترکیب آن ها با سایر اجزای تحلیل تکنیکال به شما کمک می کند که تحلیل دقیق تری را ارائه کنید.

برای اینکه بتوانید مفهوم اندیکاتور را به خوبی درک کنید، ما نقشه راه مناسبی را برای شما ترسیم می کنیم. در این مسیر شما ابتدا با Indicator ها آشنا می شوید و سپس مهم ترین اندیکاتورها را می بینید. در نهایت نمونه هایی از کاربرد اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال را مشاهده می کنید تا به طور عینی با آن ها آشنا شوید. بنابراین روند یادگیری شما به ترتیب موارد فهرست زیر می باشد:

  • آشنایی با مفهوم اندیکاتور در تحلیل تکنیکال
  • دلایل اهمیت اندیکاتورها کدام اند؟
  • چگونه مهم ترین اندیکاتورها را بشناسیم؟
  • اندیکاتورها چه کاربردی در تحلیل تکنیکال دارند؟

اندیکاتور (Indicator) چیست؟

اندیکاتورها یک سری ابزار کمکی برای تحلیل دقیق تر نمودارها در تحلیل تکنیکال هستند. این ابزارها به صورت مجزا در یک نمودار پدیدار می شوند و اطلاعات مهم و جزئی موجود را در قالب یک نمودار دیگر به نمایش می گذارند. شاید در ویدئوهای تحلیل نموداری ببینید که فرد تحلیلگر در کنار نمودار اصلی، نمودار دیگری را هم در صفحه خود قرار می دهد. شکل این نمودار با نمودار اصلی متفاوت است و به نوعی برای استخراج اطلاعات خارج از دید آن استفاده می شود. این یعنی چیزهایی که در نمودار به صورت کلی قابل مشاهده نیستند یا دستیابی به آن ها زمان و انرژی زیادی می برد با اندیکاتورها به دست می آیند. یکی از اصلی ترین دلایل اهمیت اندیکاتورها همین موضوع می باشد. در ادامه با سایر علل استفاده از اندیکاتور نیز آشنا می شویم.

اندیکاتور در تحلیل تکنیکال

دلایل اهمیت اندیکاتور در تحلیل تکنیکال

همانطور که در بخش قبلی گفتیم، اندیکاتورها یک ابزار کمکی کارآمد برای تحلیلگران هستند. این ابزار کارآمد اهمیت زیادی دارد و تقریبا همه تحلیلگرها از آن استفاده می کنند. یکی از دلایل اهمیت Indicator ها را در بخش قبل گفتیم و حالا نوبت به سایر موارد می رسد. تنوع اندیکاتورها باعث می شود که گستره کارایی آن ها افزایش پیدا کند و تحلیلگر بتواند اطلاعات موجود را با هم مقایسه کند. این عامل باعث افزایش اعتبار تحلیل می شود و به اهمیت اندیکاتورها نیز می افزاید. علاوه بر این اندیکاتورها عملکردی منطقی دارند و فارغ از احساسات سرمایه گذار عمل می کنند. همین عامل می تواند موجب کاهش ضریب خطا در معاملات شود و تصمیمات سرمایه گذار را بر پایه منطق بنا کند.

اندیکاتور به شما کمک می کند که بتواند استراتژی معاملاتی خوبی را برای خود تعریف کنید. به خاطر اهمیت بالای استراتژی در معاملات، استفاده از اندیکاتور نیز مهم تلقی می شود. شما می توانید با بهره گیری از اندیکاتورها تحلیل خود را بهبود ببخشید. در کنار اندیکاتور، ابزارهای دیگری نظیر اسیلاتور هم در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرند. در مقالات بعدی دسته بندی تحلیل تکنیکال می توانید با این ابزارها آشنا شوید و کاربرد آن ها را یاد بگیرید. بخش بعدی این مقاله به شناسایی مهم ترین اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال مربوط می شود.

اندیکاتور RSI

مهم ترین اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال کدام اند؟

اندیکاتورهای مختلف و متنوعی برای بررسی نمودارها استفاده می شوند. بنا بر علاقه تحلیلگران و کاربرد اندیکاتورها، چند مورد بیش از سایرین مورد استفاده قرار می گیرند. در این بخش از مقاله با این موارد پر کاربرد و پر استفاده آشنا می شویم. پنج اندیکاتور کاربردی زیر، محبوبیت بالایی دارند و به دلیل کاربردهای گسترده خود بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند:

  • اندیکاتور RSI (Relative Strength Index)
  • اندیکاتور مکدی (MACD)
  • میانگین متحرک (Moving Average)
  • اندیکاتور ایچیموکو (Ichimoku Indicator)
  • اندیکاتور ATR (Average True Range)

پنج مورد بالا محبوبیت زیادی دارند و در بسیاری از تحلیل های نموداری مورد استفاده قرار می گیرند. کاربرد موارد فوق عموما با یکدیگر متفاوت است و هر کدام به بخش خاصی از تحلیل تکنیکال تعلق دارد. تمامی این اندیکاتورها در کنار سایر موارد موجود در مقالات بعدی این دسته بندی به طور جداگانه معرفی می شوند. اگر می خواهید کار با هر یک از Indicator های کاربردی تحلیل تکنیکال را یاد بگیرید، مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.

دلایل اهمیت اندیکاتورها

اندیکاتور چه کاربری در تحلیل تکنیکال دارد؟

از ابتدای مقاله تا کنون چند بار به تفاوت اندیکاتورها اشاره کردیم. این تاکید حاکی از این است که باید بدانید در چه شرایطی از چه اندیکاتوری استفاده کنید. کاربردهای Indicator ها در بخش های مختلفی نمایان می شوند. نمایش حجم معاملات، نوسانات قیمتی، شتاب حرکت و روند حرکت، برخی از کاربردهای اندیکاتور است. البته همه اجزای این دسته کاربرد مجزایی ندارند و برخی از آن ها در یک راستا حرکت می کنند. با این حال ممکن است که روش و سبک دو اندیکاتور برای رسیدن به یک داده خاص متفاوت باشد. این تفاوت ها گاهی جزئی هستند و تاثیر چندانی در تحلیل شما نمی گذارند. گاهی هم ممکن است که ابزارهای مشابه پاسخگو نباشند و مجبور شوید از یک ابزار خاص برای تحلیل خود استفاده کنید.

 

جمع بندی

استفاده از اندیکاتور می تواند کمک شایانی به افزایش اعتبار و صحت تحلیل شما بکند. از طرفی اگر با اندیکاتورها آشنا شوید، قادر به نقد سایر تحلیل های موجود نیز می باشید. بنابراین بهتر است که حداقل چند اندیکاتور کاربردی معرفی شده در بخش های بالا را بشناسید و استفاده از آن ها را یاد بگیرید. ما در خبرگزاری نرخ لند، سایر ابزاری که برای تحلیل تکنیکال و فاندامنتال لازم دارید را نیز در اختیارتان می گذاریم. اینگونه می توانید با استفاده از یک منبع، هر چیزی که باید در این مورد بدانید را به معلومات خود اضافه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نرخـلند دستیار هوشمند کالا و خدمات

نرخـلند دستیار هوشمند کالا و خدمات