اوشن پروتکل، یک پروتکل منبع باز است که هدف آن ایجاد زمینه تبادل و کسب درآمد از داده ها و خدمات مبتنی بر داده، برای مشاغل و افراد است. اوشن پروتکل که بر روی بلاک چین اتریوم ساخته شده است از “datatoken” برای دسترسی به مجموعه داده ها استفاده می کند. توکن ها توسط کاربرانی که نیاز به دسترسی به اطلاعات دارند، بازخرید می شوند. در ادامه مقاله به شرح هرچه بیشتر این رمز ارز خواهیم پرداخت.
همه چیز راجع به اوشن پروتکل
اوشن پروتکل که مبتنی بر اتریوم است، به دنبال این است که مجموعه دادههای پلتفرم خود را در دسترس استارتاپها و محققان قرار دهد، بدون اینکه دادهها از دسترس کسانی که آنها را ذخیره میکنند، خارج شود.
نرم افزار Ocean برای تسهیل این تبادل اطلاعات به وجود آمد و کاربرانی را که به داده ها نیاز دارند و منابعی برای ذخیره آن ندارند، با کسانی که منابعی برای ذخیره دارند مرتبط می کند. در ازای کار خود، به ارائه دهندگان OCEAN، ارز دیجیتال بومی Ocean تعلق میگیرد.
توکن OCEAN (گاهی اوقات به عنوان OCEAN coin یا OCEAN crypto شناخته می شود) برای چند منظور مانند: اعتبارسنجی بهترین دیتاتوکن ها طراحی شده است و به کاربران امکان مشارکت در مدیریت و خرید و فروش داده ها را میدهد.
علاوه بر این، Ocean، مارکت را قادر می سازد تا پروتکل خود را برای اتصال طرفین و تسهیل معاملات بین آنها پیاده سازی کند. به عنوان مثال، Ocean Market که توسط تیم Ocean ایجاد شد، مکانی است که در آن دیتا توکن ها به صورت عمومی برای تجارت در دسترس هستند.
چه کسی Ocean Protocol را ایجاد کرد؟
اوشن پروتکل در سال 2017 توسط بروس پون محقق هوش مصنوعی Trent McConaghy، که قبلا BigChainDB، یک شرکت نرم افزاری دیتا بیس بلاک چین را تأسیس کرد، ارائه شد. بروس پون، بنیانگذار BigchainDB، اوشن پروتکل و استارتآپهای بلاک چین که از سال 2013 بر روی گردآوری اطلاعات و هوش مصنوعی متمرکز شدند است. پیش از این نیز، بروس یکی از بنیانگذاران Avantalion، یک شرکت مشاوره که به ساخت 20 بانک در سراسر جهان برای شرکتهایی مانند مرسدس بنز کمک کرد، فولکس واگن، میتسوبیشی و جگوار لندرور، بود.
این پروژه توسط بنیاد اوشن پروتکل، یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در سنگاپور، و OceanDAO، یک سازمان مستقل غیرمتمرکز (DAO) پشتیبانی می شود. بنیاد اوشن پروتکل در مجموع 26.8 میلیون دلار از طریق چندین دور ارائه توکن جمع آوری کرد و تقریباً 160 میلیون توکن OCEAN را نیز منتشر کرد.
اوشن پروتکل چگونه کار می کند؟
اوشن پروتکل از برنامه های سفارشی به نام قراردادهای هوشمند استفاده می کند تا اطمینان حاصل کند که هر دیتاتوکن می تواند در سراسر بلاک چین اتریوم و در برنامه های غیرمتمرکز آن مبادله شود. برای اینکه سیستم کار کند، Ocean از طریق سه جزء اصلی زیر عمل می کند:
ارائه دهندگان: توکن های دیتا را برش می دهند و حق دسترسی به مجموعه اطلاعات خارج از زنجیره را می فروشند. مصرف کنندگان: دیتا توکن ها را خریداری می کنند و دسترسی به مجموعه اطلاعات را بازخرید میکند.
بازار: ارائه دهندگان و مصرف کنندگان را به هم متصل و معاملات را تسهیل می کند.
Ocean Market
Ocean Market یک بازارساز خودکار (AMM) است که برای تسهیل استخراج و تبادل توکن های دیتا، به وجود آمد. برخلاف معاملات سنتی که با «پیشنهاد» و «پرسش» طرفهای شرکتکننده مطابقت دارد، بازارسازان خودکار از مجموعهای از استخرهای نقدینگی، مشابه Uniswap و Balancer استفاده میکنند که به هر معامله اجازه میدهد از طریق مجموعهای از قراردادهای هوشمند، تسویه شود.
هنگامی که ارائه دهندگان به دنبال ایجاد و انتشار یک دیتاتوکن است، چندین فیلد را برای اطلاع رسانی به مصرف کنندگان در مورد محصول خود مشخص می کند، از جمله عنوان، توضیحات، قیمت و URL که در آن دیتاها را می توان پیدا کرد، که سپس رمزگذاری شوند و در اتریوم ذخیره می شود.
در نهایت، زمانی که مصرفکنندگان تصمیم به بازخرید یک دیتاتوکن میگیرند، دادهها رمزگشایی میشوند و متعاقباً مستقیماً از کیف پول متصل به بازار قابل دانلود هستند.
Compute-to-Data ویژگی اوشن پروتکل است که امکان اشتراک گذاری اطلاعات را با حفظ حریم خصوصی کاربر فراهم می کند. با استفاده از این روش، دیتاتوکن ها به مصرفکنندگان اجازه می دهند تا از بخشهای خاصی از یک مجموعه دیتا برای اجرای کارهای محاسباتی خاص استفاده کنند.
بنابراین از توسعه تحقیقات یا هوش مصنوعی پشتیبانی میکنند. در حالی که اطلاعات کاربر خاصی را خصوصی نگه میدارند. بنابراین ارائه دهندگان می توانند مجموعه اطلاعات را در سرورهای خود نگه دارند. همچنین بخش هایی از آن را به طرف های خاص یا برای موارد استفاده خاص بفروشند.
ارزش اوشن پروتکل
ارز دیجیتال اوشن پروتکل، به کاربران اجازه می دهد تا توکن های دیتا را خرید و فروش و در حاکمیت مشارکت کنند و یا در Ocean Market سهیم شوند. مورد استفاده اصلی OCEAN، توانایی آن برای تبدیل شدن به واحد مبادله برای دیتاتوکن ها است. نکته قابل توجه این است که، نکته قابل توجه، به عنوان توکنی که استانداردهای اتریوم را رعایت می کند، OCEAN و دیتاتوکن ها برای سایر توکن های ERC-20 مانند ETH، DAI و بسیاری دیگر نیز، قابل انتقال هستند.
کاربرانی که OCEAN را در اختیار دارند نیز به حاکمیت پروتکل کمک میکنند و در مورد پیشنهادهای ارتقای این شبکه اظهار نظر میکنند. با توجه به اینکه Ocean Market به عنوان یک بازار عمل می کند. دارندگان OCEAN نیز ممکن است توکن های خود را به اشتراک بگذارند و نقدینگی را برای این بازار فراهم کنند.
در ازای آن، این ارائه دهندگان نقدینگی می توانند درصدی از کارمزد معاملات پرداختی توسط معامله گرانی که از استخرهای نقدینگی استفاده می کنند را، دریافت کنند. OCEAN برای انجام عملیات OceanDAO نیز ضروری است. زیرا به مالکان این امکان را میدهد که در مورد پیشنهادهای مختلف راجع به تأمین مالی و هدایت آینده پروژه رأی دهند.
چه چیزی اوشن پروتکل را منحصر به فرد می کند؟
اوشن پروتکل از دیتا توکن های منحصر به فرد خود برای تبدیل دیتاها به دارایی استفاده می کند. این مزیتی منحصر به فرد است که پیش از این در بازار دیتاها وجود نداشته است.
خرید اوشن پروتکل
۲ راه ساده برای خرید OCEAN در پلتفرم های Crypto.com و Binance وجود دارد. هر دوی این صرافیها گزینههای مناسبی هستند که نقدینگی کافی برای تجارت اوشن پروتکل در آنها وجود دارد.
اوشن پروتکل یک توکن استاندارد ERC-20 است و می تواند در هر کیف پولی با قابلیت ERC-20 ذخیره شود. از کیف پول هایی که از OCEAN پشتیبانی میکنند، می توان به کیف پول نرم افزاری Trust wallet، اشاره کرد.
نتیجه گیری
به نقل از تحلیلگران، قیمت اوشن پروتکل، از 2.75 دلار عبور خواهد کرد. این امر باعث می شود OCEAN سرمایه گذاری خوبی برای دراز مدت باشد. انتظار میرود سکههای نهایی حدوداً در سال 2070 منتشر شوند. انتشار بعدی این توکن ممکن است بر پیشبینی قیمت این پروتکل تأثیر بگذارد. در این مقاله، ما سعی کردیم تا هر آنچه که نیاز است راجع به اوشن پروتکل بدانید را جمع آوری و تحلیل کنیم.