همه
مقالات
مقصد های گردشگری
برگه‌ها
Filter by دسته‌ها
آموزش
اخبار ارز دیجیتال
مجله گردشگری
عناوین مقاله
آربیتراژ مثلثی چیست؟ آموزش آربیتراژ مثلثی

آربیتراژ مثلثی چیست؟ آموزش آربیتراژ مثلثی

تفاوت قیمت خرید و فروش جفت ارزهای معاملاتی در صرافی‌های ارز دیجیتال باعث ایجاد فرصت‌های کسب سود در قالب آربیتراژ (Arbitrage) می‌شود. این استراتژی معاملاتی در صورتی بیشترین بازدهی را دارد که ربات‌های تخصصی این حوزه استفاده کنید. روش‌های گوناگونی برای اجرای آربیتراژ در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارند که یکی از آن‌ها آربیتراژ مثلثی (Triangle Arbitrage) است. در این مطلب قصد داریم به بررسی نحوه کسب سود از آربیتراژ مثلثی ارز دیجیتال بپردازیم. دعوت می‌کنیم این مطلب را تا پایان دنبال کنید.

 

 

آربیتراژ مثلثی چیست؟ (Triangle Arbitrage)

در آربیتراژ مثلثی، هدف معامله‌گر کسب سود از محل اختلاف قیمت سه ارز دیجیتال در یک پلتفرم است. در این حالت تریدر با پرداخت ارز دیجیتال اول، رمزارز دوم را خریداری می‌کند. سپس بلافاصله با پرداخت رمزارز دوم، ارز دیجیتال سوم را می‌خرد. در ادامه باز هم در سریع‌ترین زمان ممکن بار دیگر با پرداخت ارز دیجیتال سوم، رمزارز اول را خریداری می‌کند.
اختلاف قیمت تبدیل رمزارزهای مختلف با هم باعث می‌شود که پس از انجام سه معامله فوق، علی‌رغم پرداخت کارمزد به‌ازای هر یک از آن‌ها در نهایت مبلغ بیشتری از ارز دیجیتال اول در اختیار معامله‌گر قرار بگیرد. تا زمانی که اختلاف قیمت بین نرخ تبدیل سه ارز دیجیتال ذکر شده در صرافی برقرار باشد، تریدر می‌تواند با تکرار چرخه فوق درآمدزایی کند.

 

مثال آربیتراژ مثلثی ارز دیجیتال

 

مثال آربیتراژ مثلثی ارز دیجیتال

اجازه دهید یک مثال از آربیتراژ مثلثی ارز دیجیتال را بررسی کنیم. سه ارز دیجیتال تتر (USDT)، بیت کوین (BTC) و اتریوم (ETH) را در نظر بگیرید. فرض کنید شما در وهله اول معادل 50 هزار تتر در اختیار دارید. در عین حال قیمت لحظه‌ای بیت کوین بر حسب USDT نیز برابر 50 هزار تتر است.

به این ترتیب با پرداخت 50 هزار تتر، 1 بیت کوین را خریداری می‌کنید. بلافاصله با پرداخت 1 بیت کوین می‌توانید معادل 15 اتریوم را در همان صرافی بخرید. در گام سوم هم با پرداخت 15 اتریوم، می‌توانید صاحب 52 هزار تتر شوید. به‌این ترتیب بعد از انجام سه معامله ذکر شده، میزان تتر تحت اختیار شما، معادل 2 هزار دلار افزایش پیدا می‌کند. این یک مثال ساده از آربیتراژ مثلثی ارز دیجیتال است.

 

مزایای آربیتراژ مثلثی

اگر آربیتراژ مثلثی ارز دیجیتال را به‌درستی انجام دهید، چند مزیت مهم برای شما به ارمغان می‌آورد که در اینجا به بررسی هر یک از آن‌ها می‌پردازیم.

 

1. تعدد فرصت‌های آربیتراژ

تجربه نشان می‌دهد که فرصت‌های آربیتراژ مثلثی در صرافی‌ها کم نیستند. به‌خصوص در صرافی‌هایی که تعداد جفت ارزهای معاملاتی بیشتری در اختیار تریدرها قرار می‌دهند، این فرصت‌ها در تعداد دفعات بیشتری تکرار می‌شوند. در کنار سایر استراتژی‌های معاملاتی بازار ارزهای دیجیتال، همواره می‌توانید نیم نگاهی هم به فرصت‌های آربیتراژ برای کسب سود داشته باشید.

 

ریسک پایین

 

2. ریسک پایین

در مقایسه با بسیاری دیگر از استراتژی‌های معاملاتی ارزهای دیجیتال، آربیتراژ مثلثی ریسک کمتری دارد. در این روش معامله‌گر بیش از آنکه روی نوسان قیمت رمزارزها برای کسب سود حساب کند، به اختلاف قیمت میان جفت ارزهای مختلف به‌دلیل نارسایی‌های موجود در بازار توجه می‌کند. به‌همین دلیل اگر سرعت عمل مناسبی در انجام معاملات داشته باشید، شانس کسب سود قابل توجهی خواهید داشت.

 

3. کمک به بهبود چرخه بازار

هر چند معامله‌گران از نارسایی بازار برای پیاده کردن استراتژی آربیتراژ مثلثی بهره می‌برند؛ اما باید توجه داشته باشید که اجرای این فرآیند به اصلاح بازار کمک می‌کند. اگر تریدرهایی نباشند که استراتژی آربیتراژ را دنبال کنند، عدم تعادل قیمت بین جفت ارزهای معاملاتی دائما تشدید می‌شود. از سویی دیگر معاملات آربیتراژ به افزایش نقدینگی موجود در یک صرافی کمک می‌کند. موضوعی که با کمک به نقدشوندگی آسان‌تر رمزارزها مانع از نوسانات جدی قیمت جفت ارزهای معاملاتی می‌شود.

 

معایب آربیتراژ مثلثی

در کنار مزایایی که ذکر کردیم، باید توجه داشته باشید که آربیتراژ مثلثی ارز دیجیتال با چالش‌های خاصی نیز همراه است. در اینجا برخی از مهم‌ترین محدودیت‌های آربیتراژ مثلثی را بررسی می‌کنیم.

 

لغزش قیمت ارزهای دیجیتال

 

1. لغزش قیمت ارزهای دیجیتال

در استراتژی آربیتراژ مثلثی شما از اختلاف قیمت ارزهای دیجیتال به‌دلیل نارسایی‌های موجود در بازار استفاده می‌کنید. این فرصت‌های معاملاتی به‌سرعت در بازار از بین می‌روند. به‌همین دلیل اگر قرار بر اجرای استراتژی آربیتراژ مثلثی به‌صورت دستی باشد، این امکان وجود دارد که در حین انجام معاملات، تفاوت قیمت‌ها دست‌خوش تغییر شود. اتفاقی که نه‌تنها سود شما را از معاملات کاهش می‌دهد؛ بلکه حتی ممکن است باعث ضرر و زیان سنگین هم بشود.

 

نیاز به نقدینگی زیاد

 

2. نیاز به نقدینگی زیاد

اگر قرار است از معاملات آربیتراژ مثلثی سود قابل توجهی کسب کنید، نیاز به نقدینگی یا سرمایه اولیه قابل توجهی دارید. در مثال فوق همان‌طور که شاهد بودید، با سرمایه اولیه معادل 50 هزار دلار، موفق به کسب سود 2 هزار دلاری خواهید شد. طبیعتا اختصاص دادن این میزان سرمایه اولیه از عهده همه معامله‌گران بر نمی‌آید.

از سویی دیگر نباید فراموش کنید که نقدینگی موجود در صرافی نیز روی موفقیت در اجرای استراتژی آربیتراژ مثلثی نقش بسزایی دارد. اگر به‌هر دلیل حجم معاملات یک صرافی کم باشد، ممکن است در سفارش‌های ثبت شده از سوی شما در قیمت مد نظر تکمیل نشود. به‌ عبارت دیگر خریدار یا فروشنده به تعداد کافی در بازار حضور نداشته باشد. در این صورت متحمل ضرر و زیان سنگین خواهید شد. بنابراین حتما باید به‌سراغ صرافی‌هایی با نقدینگی مناسب بروید.

کلام پایانی

در این مطلب بررسی کردیم که آربیتراژ مثلثی ارز دیجیتال چیست و چگونه می‌توان از آن به سود رسید. تجربه نشان می‌دهد که برای موفقیت در اجرای این استراتژی معاملاتی نیاز به سرمایه اولیه قابل توجهی خواهید داشت. ضمن اینکه بدون استفاده از ربات‌های آربیتراژ تخصصی، عملا شانس چندانی برای اجرای دقیق استراتژی معاملاتی خود نخواهید داشت؛ چراکه شناسایی سریع فرصت‌های معاملاتی و اجرای هر چه سریع‌تر معاملات در موفقیت کامل آربیتراژ نقش تعیین کننده‌ای دارند. ربات‌های تخصصی با بهره‌گیری از الگوریتم‌های ویژه از عهده این موضوع به‌خوبی بر می‌آیند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نرخـلند دستیار هوشمند کالا و خدمات

نرخـلند دستیار هوشمند کالا و خدمات